OgrevanjeOgrevalni sistemi

Nudimo vam oglede in strokovno svetovanje na samem objektu, izdelavo projektov in ponudb ter potem tudi strokovno in kvalitetno montažo s kvalitetnimi materiali in lastnimi monterskimi ekipami ter preizkušenimi podizvajalci.

Izvedba na ključ

Izvajamo vsa strojno instalacijska dela in dobavo na ključ.

Povpraševanje

Ogrevanje

Izbirate lahko med ogrevanjem na biomaso, ogrevanje s toplotno črpalko, ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji, centralno ogrevanje na kurilno olje ali plin. Najcenejši in hkrati kakovostni način ogrevanja predstavlja ogrevanje z obnovljivimi viri energije: les, voda, zemlja, zrak.

Ogrevanje s kotli na kurilno olje ali plin

Plinski in oljni kotli nam omogočajo maksimalno udobje pri ogrevanju. Delovanje je popolnoma avtomatizirano. Žal je cena energentov precej višja.

Ogrevanje s toplotno črpalko

Ogrevanje s toplotno črpalko kot alternativnim virom ogrevanja je energetsko zelo učinkovito in predstavlja okolju prijazen način ogrevanja. Toplotna črpalka toploto iz okolice pretvarja v toplotno energijo primerno za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Toplotne črpalke pretvarjajo energijo, ki je zbrana v različnih snoveh v naravi. Takšno ogrevanje je primerno za objekte z dobro toplotno izolacijo.

Ogrevanje na biomaso

peletni kotel centrometal pelet setOgrevanje na biomaso je cenejši način ogrevanja hiš in stanovanj. Najpogostejše uporabljena biomasa za ogrevanje je les. V zadnjem času so vedno bolj aktualni kotli na pelete.

Kotli na pelete nam omogočajo skoraj enako udobnost, kot kotli na olje vendar z bistveno cenejšim energentom. Lesna biomasa predstavljaja ekonomični vir ogrevanja in je v kombinaciji s sodobnimi kurilnimi napravami prijazno do okolja.

Ogrevanje sanitarne vode

solarni setOgrevanje sanitarne vode s solarnimi sistemi ali toplotno črpalko. Sončnii kolektorji s pomočjo sončne energije ogrevajo vodo v hiši v vseh letnih časih.

Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode je enostaven in ekonomičen način za toplo sanitarno vodo. Lahko jo kombiniramo z vsemi načini ogrevanja prostorov.

 

Talno ogrevanje

Talno ogrevanje je nizko-temperaturno in možno v različnih kombinacijah z ostalimi načini ogrevanja. Pomembni elementi za kakovostno talno ogrevanje so cevi, izolacijske plošče in regulacija. Talno ogrevanje prinaša visoko udobje. Lahko ga uporabimo le v določenih prostorih kot je kopalnica ali pa po celem objektu. Kombiniramo ga lahko z vsemi ostalimi načini ogrevanja (radiatorsko, električno, klima...).